21ste eeuw

Het huidige leven in de 21ste eeuw is een groot conflict tussen onze oeroude genen en een omgeving die in een nogal drastisch tempo is veranderd. Onze geest is met de moderne tijd van ontwikkeling meegegaan, maar ons spijsverteringsorgaan maar minimaal. Deze leeft nog in de oertijd en is niet mee geëvalueerd.  

Ons spijsverteringsorgaan, en andere organen, erkennen alleen maar natuurlijke producten vanuit moeder natuur, geraffineerde en gemanipuleerde producten erkend ons lichaam dan niet. Met als gevolg, we worden te dik, kunnen suikerziekte krijgen, hart en vaat ziekten, leveraandoeningen enz. 

Mijd daarom zoveel mogelijk geraffineerde suiker (simpele koolhydraten) en gemanipuleerde producten, dit zijn o.a.; suiker, zoetjes, cafeïne vrije koffie, transvettentarwe. Je lichaam erkend namelijk deze voeding niet en je organen, met name je lever en alvleesklier, zijn dan constant bezig met het elimineren van het “foute” product. Hierdoor komen ze er niet aan toe met wat hun werkelijke taak is. 

Waarom kwamen er vroeger geen moderne ziektes voor? Waarom schrijft de huisarts geen broccoli voor? Moeten we wachten tot ons lijf iets mankeert of kunnen we zorgen dat we niet ziek worden?  Waarom voeden we onze dieren beter dan onze kinderen

De dieren in de dierentuin eten beter, terwijl wij onze kinderen voeden met vulling uit de kantine, mac Donalds, pakjes frisdrank, koeken, chips, chocoladerepen, brood margarine etc. We vaak boos worden als mensen soms snoepgoed naar de dieren gooien, boos zeggen we "dat is slecht voor ze". Maar ondertussen men ook boos wordt als je iets over het snack gedrag van je kind zegt. Want dat vinden we nu heel normaal om snacks aan je kind te geven. Toch gek hoe we iets abnormaals, normaal zijn gaan vinden. We leven in een omgekeerde piramide.

Richard de Leth laat je ogen openen in zijn Boek Oersterk.

De rol van voeding, beweging en de psyche wordt vanuit nieuwe invalshoeken belicht, het resultaat zal een OERsterk leven zijn! Meer Boeken klik hier 

 

Voor zijn nieuwste boek Persoonlijke leefstijlplan klik hier

Wist u dat ons spijsverteringsstelsel ouder is, dan het lichaam waarin wij rond lopen?

Sinds het ontstaan van de moderne mens, is het menselijk lichaam nagenoeg niet meer veranderd, op onze hersens en darmen na. Onze geest leeft weliswaar in een moderne wereld van stress, snelle auto’s, fastfood, maar ondertussen functioneert ons lichaam nog net zo als 3.67. miljoen jaar geleden.

Ons spijsverteringskanaal is (nog) steeds niet ingesteld op fabrieksvoedsel, transvetten, suikers en fastfood.

Het raakt behoorlijk ontregeld ervan. Met als resultaat veel westerse ziektes, virussen die het lichaam niet meer kan weren. Kortom ons lichaam in de 21ste eeuw, verouderd snel en raakt uitgeput. Dit proces kan het heel snel beginnen, in het ergste geval al bij het (ongeboren) kind. Maar bij volwassen kan dit ontstaan gemiddeld tussen de 35 en 45 jaar.