Wist je dat

JE ZULT NOOIT IN STAAT ZIJN OM AF TE VALLEN ALS JE DIT NIET BEGRIJPT.

Wist je dat:

  • Slechts 12% van de mensen die zijn afgevallen na 3 jaar hun streefgewicht hebben weten te behouden?

  • Snel willen afvallen met een crash dieet een voorspeller is van toekomstige gewichtstoename?

  • Afvallen en het maken van gezonde keuzes een tweede natuur wordt als je eraan gewend bent?

  • De meeste mensen gezond willen eten maar geen tijd hebben om uitgebreid te koken?

Ik heb trek in patat! Herkent u het? Ik wel toen ik nog met beide benen in de moderne wereld stond. Nu ik weer voor 80% met 1 been in de oertijd staat, natuurlijk normaal en met mijn andere been voor 20% in de moderne tijd staat, zit ik weer in de lift. Maar hoe blijf je daar met al die verleidingen? Drs. Oscar Helm (Helmstäter), heeft een antwoord. 

Ik heb trek in patat. Vertel het alsjeblieft aan niemand verder ;) Ik hou mezelf in en wacht tot mijn bestelling er is.

Op het moment van schrijven is er namelijk een avocado, kip en gamba's salade onderweg van Salad & The City (een restaurant in de buurt). Daarnaast heb ik ook een vers groentedrankje besteld als bijgerecht.

Dus mijn patat fantasie laat ik niet in vervulling gaan. Ook al denk ik er nu al een tijdje aan. Af en toe een patatje of een cheatday is niet erg (20% regel), maar ik had mijn cheatday twee dagen geleden en wil nu braaf en gezond eten.

Zodra mijn maaltijd salade er is en ik hem heb opgegeten is mijn honger (en dus ook mijn trek in patat direct weg). Het is als een tovertruc.

Als je trek hebt in iets ongezonds dan kan je dat bijna altijd doen verdwijnen door iets gezonds te eten. Jezelf vullen doet vaak al het trucje.

Maar je kan ook expres de gezondere variant van je behoefte eten. Heb je trek in koekjes(suiker), eet dan fruit. Heb je trek in patat (vet), eet dan avocado of een ander lekker vet en gezond product.

Je suiker of vet behoefte kan je doen stillen door de gezonde variant te eten. De methode lijkt te simpel om te delen maar toch is het iets waar je (als je wel eens moeite hebt jezelf in te houden) bij stil moet staan.

Bron Oscar Helm wie is hij? Klik hier