Coca Cola

 

Hans Moolenburgh (1925-2018) was arts sinds 1952. Ondanks zijn leeftijd bleef hij scherp van geest en hield hij vast aan zijn eigen kijk op gezondheid. Zijn boodschap? ‘We behandelen mensen alsof ze een veestapel zijn.’ Over voeding en frisdrank is hij heel duidelijk. Klik hier voor meer details.

Frisdrank is eigenlijk helemaal niet zo fris. Wist je dat een glas cola zo zuur is dat je tientallen glazen water moet drinken om de zuurgraad in je lichaam te neutraliseren? Dat lukt natuurlijk niemand. Dus als je veel frisdrank drinkt, gaat je lichaam calcium uit je botten halen om het zuur te balanceren. Wil je een experiment doen? Leg een nagel in een glas cola, en binnen vier uur is die nagel opgelost! Als je daarnaast ook nog melk blijft drinken, kan dat op de lange termijn slecht zijn voor je botten. Het kan zelfs vergelijkbare effecten hebben als cola: calciumverlies en, later in het leven, osteoporose. Vooral vrouwen in de overgang moeten hier extra op letten. Lees er meer over hier.

 

H

Ans Moolenburgh is verbaasd over hoe weinig aandacht de gevestigde geneeskunde nog steeds schenkt aan het belang van goede voeding: ‘Het ergste is junkfood met kunstmatige kleur- en smaakstoffen, die kinderen zo vaak ziek maken, en uiteraard witte suiker.’

De Amerikaanse artsen Cleve en Campbell deden uitgebreid onderzoek naar de effecten van witte suiker. Zij noemen het niet voor niets ‘pure white and deadly’. Ons lichaam kan witte suiker slecht verwerken: het geeft een schok aan de pancreas en draagt bij aan de ontwikkeling van diverse ziekten. We leven in een gekonfijte maatschappij waarin we buitensporige hoeveelheden suiker consumeren. De foto hierboven spreekt wat dat betreft boekdelen.

Ook de genetische manipulatie van voedsel baart me grote zorgen. Dit is een ontwikkeling waarvan de gevolgen nog lang niet volledig te overzien zijn. Ik heb al gevallen gezien van kinderen die allergieën ontwikkelden door het eten van genetisch gemanipuleerde soja uit de supermarkt. Nadat ze overstapten op biologische soja van het reformhuis, verdwenen de klachten volledig. Maar wat echt zorgwekkend is, zijn de aanpassingen die worden gedaan: soja wordt genetisch gemanipuleerd om bestand te zijn tegen steeds grotere hoeveelheden bestrijdingsmiddelen.

Bij deze manipulaties worden genen gebruikt, zoals een gen van het Agrobacterium tumefaciens – een parasiet die kanker veroorzaakt bij planten – en een gen uit het bloemkoolmozaïekvirus, dat gelijkenissen vertoont met het menselijke hepatitis B-virus. Het is belangrijk om je in deze ontwikkelingen te verdiepen. Bekijk bijvoorbeeld zijn videolezing voor meer inzichten.

 

 

 

Wist je dat de aspartaam in je favoriete lightfrisdrank écht slecht is voor je zenuwstelsel? En om het nog gekker te maken: van vetvrij eten krijg je juist superveel honger. Het is echt waar: hoe meer ‘light’ je eet, hoe groter je trek wordt. En dan zit je ineens de hele dag aan eten te denken. Serieus, geen grap!

 

Zoetstoffen halen je hele systeem overhoop. Meer trek betekent meer eten, en voor je het weet zit je vast in een vicieuze cirkel. Alsof dat nog niet genoeg is, verhogen zoetstoffen ook nog eens het risico op Alzheimer. Plus, hoe meer kunstmatige troep er in een product zit, hoe harder je lever moet werken om die rommel op te ruimen. En dat is slecht nieuws, want dan heeft je lever minder tijd om normaal vet uit je eten (en je lijf) af te voeren. Het resultaat? Lightproducten maken je eigenlijk dikker en zorgen voor extra buikvet. Maar even voor de duidelijkheid: voeding die van nature vetvrij is – zoals aardbeien en bonen? Helemaal top!

Check "De grote light leugen" en lees ook Voedsel leugen en 5 voedselleugens ontmaskerd.

 

Nu je dit weet, wat vind jij eigenlijk nog van lightproducten en zoetstoffen?

 

 


#cocacola, #osteoporose, #melk, #suiker, #moolenburgh, #zoetstoffen, #lightproducten

Maak jouw eigen website met JouwWeb