Voedingscentrum

Het Voedingscentrum 'is de autoriteit die consumenten wetenschappelijk onderbouwde en onafhankelijke informatie biedt over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze'. Maar zijn ze wel zo betrouwbaar? Bekijk de video en kom hier zelf achter.

Top 11 grootste leugens van de reguliere voedingsindustrie klik hier

Zo zijn er volgens Richarde de Leth veel kanttekeningen bij schijf van 5 van het voedingscentrum, die niet tot een gezondheidsrevolutie zal leiden.

Richard de Leth wil vanuit OERsterk graag een breder geluid laten horen. Hieronder in vijf onderdelen zijn reactie op de nieuwe Schijf van Vijf:  

1. Wetenschap 
2. Melk 
3. Brood
4. Leefstijl 
5. Ontsteking  
 
Zijn schijf van 5 is gebaseerd op de 80/20 regel.

Waarom de schijf van 5 van het voedingscentrum niet zal leiden tot een gezond leven onderbouwt Richard hier

Toelichting op zijn OERschijf klik hier 

Wie is die Richard de Leth de grondlegger van OERsterk,  die op een dinsdag middag zijn doktersjas aan de Wilgen hing en waarom? Mede omdat hij zich meer bewust werd dat de reguliere geneeskunde heel weinig chronische ziekte genas. 

 

Zo schrijft hij in zijn blog;
De reguliere geneeskunde is vooral op het gebied van de acute geneeskunde (beenbreuk, blindedarmontsteking, infectie) expert. De reguliere geneeskunde geneest weinig chronische aandoeningen. De meeste chronische aandoeningen worden over langere tijd door een verkeerde, ongezonde leefstijl veroorzaakt. Ruim 95 procent van alle klachten en ziekten om precies te zijn. De meeste chronische klachten zijn ongelukken in slow motion, veroorzaakt door een ongezonde leefstijl Als klachten of ziekte door een verkeerde leefstijl wordt verOORZAAKT, waarom gebruiken we leefstijl dan niet als therapie om te herstellen? Kern van waarheid toch? 

Lees HIER zijn verhaal en of bekijk het interview waarom Richard zijn doktersjas aan de wilgen hing. Dat noem ik nou OERsterk. Richard is echt niet de enige die zo denkt over de moderne geneeskunde, arts Hans Moolenburgh (1925-2018), sprak dat ook uit, Artsen worden dus opgeleid in wat hij de medische verschuifkunde noemt. 

Richard de Leth krijgt ook veel vragen over zijn nieuwe boek, een ervan, "wat is het verschil met zijn OERsterk-serie en zijn nieuwe boek persoonlijk leefstijl plan". Hij licht dat graag toe. 

Mijn OERsterk-boeken bevatten veel kennis en zijn abstract. Je moet alles zelf naar je dagelijks leven zien te vertalen. Mijn nieuwe boek 'Persoonlijk Leefstijlplan' bevat een methode en is concreet. Ik reik je een kant-en-klaar leefstijlplan aan waarmee je resultaat boekt. 

In het boek kun je jouw unieke persoonlijk leefstijlplan samenstellen op basis van de signalen die je hebt. Ik heb voor verschillende klachten verschillende leefstijlplannen gemaakt, van afvallen, huid- en darmklachten, stemmingsproblemen, slaapproblemen, libidoproblemen, ongelukkig voelen tot de aanpak van welvaartsziekten. aan te passen.

 

Het boek Persoonlijk Leefstijlplan, voor een gezond en gelukkig leven biedt:- Inzicht in de noodzaak om te 'investeren in jezelf'
- De vier belangrijkste gezondheidspijlers: voeding, beweging, ontspanning en mindset
- Tien leefstijlregels waarmee je direct aan de slag kunt
- Het frame voor een Persoonlijk Leefstijlplan
 Richard laat je voelen en inzien dat je weer eigen baas over je lichaam en gezondheid kunt worden.' James en Laurentine Colquhoun (oprichters FoodMatters)In onderstaande video licht ik kort toe waarom een Persoonlijk Leefstijlplan zo belangrijk is in de huidige onnatuurlijke en ongezonde maatschappij.

Zie ook de online cursus gezond in 4 weken

Maak jouw eigen website met JouwWeb