Essentiële oliën

Doterra olie heeft het CPTG certificaat keurmerk. CPTG is de afkorting voor Certified Pure Therapeutic Grade. In het Nederlands betekent dit essentiële olie die gecertificeerd en puur is met therapeutische graad.

Hoe werkt DoTERRA essentiele olie op therapeutische basis? 

De geurmoleculen van de olie kunnen op zodanige wijze op je zenuwstelsel en limbisch systeem inwerken. Het limbisch systeem (Latijn limbus = rand of zoom) is een groep structuren die tussen de hersenstam en de hersenschors ligt en als een ring rond de hersenholten heen gaat. De structuren in het limbisch systeem zijn betrokken bij emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen dat dit je een ongelooflijke nieuwe ervaringen kan geven met betrekking tot hoe je met je emoties omgaat. De olie communiceert als ware met je lichaam.

Bij inname, wat ook de meest effectieve methode is, neemt het lichaam de olie op en brengt de olie naar de plek waar het nodig is in het lichaam. Dit zelfde gebeurd ook bij een reiki behandeling, de reiki energie weet waar het naartoe moet daar waar het lichaam het, het hardst nodig heeft.

Het effect op het ruiken van een olie is zeker effectief, hoe werkt het? We lazen al over het limbisch systeem. De reukzin is hier direct mee verbonden, het emotionele centrum in onze hersenen. Als je een olie inademt, kan de werking van deze olie direct in de hersenen worden verwerkt. Het limbische systeem gaat een interacties aan met de hersengebieden die de bloeddruk, ademhaling, hartslag, hormoonbalans, het geheugen en het stressniveau reguleren. Als je de geurmoleculen van een van de essentiële oliën inademt, gaan ze direct via de neus naar een neuron, die brengt de werkzame stof direct naar het limbische hersenen, in het bijzonder de hypothalamus. Ook stuurt het zenuwstelsel al de eerste signalen naar je hersenen, je systeem reageert hier weer op, dit kan al binnen 15 tot 30 seconden dat je lichaam en je psyche deze informatie ontvangt.

In 1992 is er een onderzoek gedaan aan de universiteiten van Berlijn en Wenen. Zij bevestigden dat sesquiterpenen het zuurstofgehalte in de hersenen met wel 28% verhoogd wordt. Sesquiterpenen zijn plantaardige stoffen die in sommige essentiële olie sterk voorkomen, o.a. in cederhout, sandelhout, patchoeli, vetiver en wierook. 

We mogen nooit vergeten dat we deel uitmaken van de natuur, helaas zijn we dat wel. We moeten ons vertrouwen in de natuur weer gaan hervinden. Dat heeft Thorsten Weiss zeker wel gedaan. Thorsten Weiss bracht het boek uit “breng je emoties in balans met essentiële oliën. Hij kreeg op 24 jarige leeftijd kanker overlevingskans 5 procent. Hij vond dat voldoende om alles over de oorzaak te weten te komen. Zo begon zijn reis terug naar de natuur en naar hoogte en dieptepunten van ons bewustzijn. 

We zijn nu eenmaal zelf ook 100% natuur, dat vergeten we veel te vaak, dit heeft dus ook gevolgen. We moeten ons ook realiseren dat door de synthetiseren van onze aarde en ons bewustzijn te veel negatieve bijwerkingen in ons lichaam-geest-zielssysteem aanwezig zijn. Het werkt alleen als jij en ik ervoor openstaan om het rijke aanbod van de natuur weer aan te gaan nemen, weer binnen te laten, weer leert te begrijpen wat de natuur ons zegt en te bieden heeft.

Waar moet je op letten bij het kopen van een essentiële olie? Let erop dat het in een Amber kleurig flesje zit. Let ook op de prijs, geen enkele olie heeft een zelfde prijs, want de ene kruid/plant/boom is de andere niet, dat vind je o.a terug in de prijs. Hoe kom je erachter dat het hier echt om puur zuiver olie is? Fabrikanten willen synthetische stoffen als natuurlijk omschrijven hoe verbloemen ze dat? Want in pure zuivere olie zit niks geen meuk, wat is het verschil tussen essentiële en etherische olie en waar let ik op met het kopen ervan?  Klik hier,

 

Doterra help je de zomer door klik hier .

 

Een van de meest powerful olie is  Frankincense olie van DoTERRA ter ondersteuning van vele klachten en is immuun versterkend, klik hier voor PDF bestand om te dowloden. Maar kijk zeker ook de video van Dr Hill..

Nog een unieke olie is Copaiba, Dr Hill legt in de video uit hoe Copaiba werkt en waarbij het ingezet kan worden. Copaiba werkt goed samen met Frankincense, elke ochtend 1 druppel frankencinse en 1 druppel Copaiba onder de tong kan je lichaam en geest op vele vlakken ondersteunen. Wil je de uitleg over Copaiba terug kunnen lezen  klik hier .

Disclaimer: Als orthomoleculaire voedingsadviseur werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend. Dit houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! De Essentiële olie werken ondersteunend en zijn geen officiële geneesmiddelen. Ze staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Maak jouw eigen website met JouwWeb