Intergrale Geneeskunde

Bij natuurlijk eten hoort ook een natuurlijke genezen, waar kan. Denk hierbij aan intergrale/complenentaire geneeskunde.

AVIG Arsten vereniging is opgericht op 1 januarie 2012. De AVIG staat voor de bevordering van de integrale geneeskunde en de wetenschappelijke ontwikkeling daarvan.

Want kan een arts van tegenwoordig nog (chronische ziekte) genezen? Hans Moolenburgh (1925-2018) Arts sinds 1952, zegt o.a "men behandeld mensen alsof het een veestapel betreft". Wanneer worden we wakker en slikken niet alles voor zoete kauw?

De reguliere geneeskunde geneest heel weinig chronische aandoeningen. Het boek OERsterk van drs. Richard Leth gaat hier uitgebreid verder op in, ook Arts Hans Moolenburgh waarom de reguliere geneeskunde expert is op het gebied van de acute geneeskunde en de complementaire geneeskunde expert is op het gebied van chronische aandoeningen.  

Waar reguliere medicijnen receptonen (antennes op cellen) of processen blokkeren, werken natuurlijke middelen (voeding, bewegen, kruiden, specerijen, planten) juist stimuleren op het zelfherstellend vermogen. Reguliere medicijnen gaan tegen de wijsheid van ons lichaam en van de natuur in (net zoals de vereniging tegen kwakzalverij), de lever wil deze (gif) stoffen zo snel mogelijk ontgiften, omdat hij ze niet herkent en ze nooit deel waren van de evolutie.

 

Gun je lichaam te kan om zichzelf te genezen klik hier

Binnen de klassieke homeopathie speelt voeding geen allerbelangrijkste rol. Dat zal velen verbazen omdat homeopathie nogal eens, abusievelijk, in verband gebracht wordt met gezonde voeding. Uiteraard zal elke klassiek homeopaat gezonde voeding aanraden, maar het vormt niet het centrale punt van de behandeling, welke toch echt geënt is op de zoektocht en uiteindelijke voorschrijving van het homeopathisch geneesmiddel, iets wat vele niveaus dieper werkt dan voeding ooit zou kunnen bereiken. 

 

Wat is gezonde voeding in de ogen van een klassiek homeopaat?
Misverstanden zoals dat er homeopathische voeding bestaat willen wij dan ook graag meteen uit de weg werken. Een goed klassiek homeopaat werkt volgens de zienswijze dat de mens vooreerst een uniek individu is. De klassieke homeopathie wijst dan ook de zogenaamde claims van gezondheidsexperts dat er wetenschappelijk goed voedsel is, wat voor ieder mens goed is, abrupt van de hand. Het meest ‘gezonde’ voedsel (neem sinaasappels, brocolli etc.) hoeft namelijk niet voor iedereen gezond te zijn! Sommige typen mensen reageren zeer slecht op sinaasappels. Uiteraard zijn sommige voedselproducten over het algemeen gezond voor de meeste mensen, maar men kan dus nooit zeggen dat iets per definitie gezond is. Voor elk mens is een ander ‘dieet’ dus goed. De een kan prima tegen zuivel, de ander niet.

 

Hoe speelt voeding dan wel een essentiële rol?
Binnen de klassieke homeopathie is alles erop gericht om genezing tot stand te brengen via het juiste, gelijksoortig aan de klacht, geneesmiddel. Dit middel wordt gevonden door symptomen bij de patiënt na te gaan, zoals op de website  van Homeopatie netwerk staat uitgelegd. Symptomen zijn niet alleen klachten maar ook eigenaardigheden. Daar horen ook voorkeuren en afkeuren van voedsel bij. 

Bijenpollen hebben een hoge bactericide en bacteriostatische werking alsmede antivirale aktiviteiten, ontslakking. Bijenpollen zijn een bijzonder voedzaam natuurlijk nutriënt. Er zitten zoveel voedingsstoffen in dat het een verjongend effect heeft op het lichaam.

 

De werking van verschillende klieren en organen wordt gestimuleerd door bijenpollen zodat het een algemeen versterkend middel is voor het hele lichaam. Dit middel, wat door bijen wordt gemaakt, heeft zowel nutritieve als ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.

 

  1. Verbetert het immuun afweersysteem.
  2. Geeft meer energie, het lichaam functioneert beter.
  3. Verhoogt celvernieuwing.
  4. Bevat DNA, het genetische materiaal van alle levende organismen, die de erfelijkheidsfactoren beheersen.
  5. Bevat RNA, zorgt voor de synthese van proteïnen.
  6. Grote bron van zink en vitamine B6, dat wordt aanbevolen voor depressies en PMT, sleutelingrediënt is lecithine, een natuurlijk bestanddeel in elke cel van het lichaam, die kracht geeft aan de hersenen, immuniteit verhoogt en vorming van galstenen voorkomt.

 

Bijenpollen zijn een zeer rijke bron van voedingsstoffen. Er zitten de volgende vitaminen in: A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C en D. Verder bevat het rutine en verschillende flavonoïden. Flavonoïden zijn stoffen die vooral in de 21e eeuw ontdekt zijn en bestudeerd worden. Elk jaar worden er anno 2014 honderden nieuwe flavonoïden ontdekt. Deze stoffen versterken de werking van vitaminen. De mineralen waarover bijenpollen beschikt zijn: kalium, calcium, fosfor, mangaan, silicium, magnesium en welke magnesium kies je klik hier,zwavel, koper en zink, chlorine, ijzer, aminozuren, proteïnen en enzymen. Start met bijenpollen meer informatie (bron)

 

Allergisch voor bijenpollen

Sommige mensen zijn allergisch voor (bijen) pollen. Het is van belang een verkeerde reactie van het lichaam te herkennen. De meeste mensen die allergisch voor bijenpollen zijn, hebben ook andere allergieën. In een uitzonderlijk geval kan het voorkomen dat iemand alleen voor bijenpollen allergisch is. Overigens is dat niet iets om zeer bang voor te zijn. Een veel ernstigere allergie is melkallergie. Ook een granenintolerantie kan zeer ernstig en lastig zijn aangezien het vermijden van granen veel moeilijker is dan bijenpollen. 

 

Tip: Heeft u last van hooikoorts of pollen allergie, ga naar een imker in uw omgeving en start vanaf januari met het innemen van bijenpollen. Want vaak bent u allergisch voor de bomen en pollen in uw omgeving, de bijen van de imker in uw buurt, nuttigen deze planten enz, hierdoor kunt u, u weren tegen deze allergie en weerstand opbouwen. Meer nuttige info over hooikoorts klik hier

 

De geneeskracht van bijenpollen, is geen natte vingerwerk; er is wetenschappelijk onderzoek aan te pas gekomen dat vermeld dat de versterking van ons immuunsysteem door bijenpollen bijdraagt aan vermindering van allergieën en hooikoorts. Mochten er mensen allergisch zijn voor bijenpollen, voor hen geldt dat bijenpollen geen geneeskracht bied en dat ze op zoek moeten gaan naar een andere remedie.

meer informatie klik hier