4 voedings groepen

In de westerse wereld zijn we maar ver verwijderd geraakt van moeder natuur. Gemak is de mens gaan dienen. Mensen kunnen hun oude vertrouwde gewoontes niet meer doorvoeren. Er is geen enkel noodzaak meer om zelfvoorzienend te zijn. We zijn van natuurlijk-slank naar onnatuurlijk-trans vet gegaan. Laat staan dat we nog weten hoe rijke koolhydraten ons lichaam verrijken, belang van goede vetten, eiwit en water  zijn voor het lichaam. Hoe komt dit nu? Uit onderzoek blijkt dat het oerdieet nog steeds het beste voor ons licham is.

Veel oude wijsheid over voeding en het effect op ons lichaam is verloren gegaan. Hippocrates zei niet voor niets "laat goede voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding", We zijn de afslag gaan missen toen de mensheid landbouw ging bedrijven en zo zijn we steeds verder afgedwaald van onze natuurlijke bron. In 21ste eeuw zijn we het totaal verleerd zelfs (huis) artsen, krijgen deze leer niet meer mee, het bekende is onbekend gemaakt en onbebind. Veel (reguliere) diëtisten leren de weg van het regulieren, niet de meest natuurlijke weg. Je lichaam geeft een sein aan, daar moet eerst na gekeken worden, vind de oorzaak, ipv alleen te willen afvallen? 

Langzaam ontwaakt de reguliere maatschappij en geneeskunde dat we toch meer terug moeten kijken naar de wetten van de natuur. Dat deze toch veelal samenhangt met ons lichaam. Als je slim weet hoe je moet eten, hoef je nooit meer te diëten! Kun jij zelfs je genen te slim af zijn. Alleen spijtig genoeg lijkt het of de regulieren wereld net doet of zij het wiel hebben uitgevonde, nu men in de gaten heeft hoe belangrijk voedin is. Beetje jammer, pioniers zoals Amber Albarda, Richard de Leth, Ralph Moorman roepen dit al decennia lang en nog verder terug, het Moerman dieet. Met out of the box denken, krijg men al gauw de stempel van goeroe of omstreden!

Dat moeder natuur ons veel te bieden heeft, zijn we allang vergeten door de massa consumptie en marktwerking die de overhand heeft. Wij weten het allang niet meer, het wordt ons ook niet meer geleerd. We zijn verleerd en vergeten dat; moeder natuur ervoor zorgt, dat je ook gezond, fit, energie, mooi en slank blijft, zonder maar een enkel (vermagerings) dieet te hoeven volgen. Via een ingenieus doordacht systeem heeft moeder natuur uitgedokterd hoe ze ons mensen in de best mogelijke conditie kan houden. Het zit allemaal in de natuurlijke onbewerkte voedsel producten.

Mijn ogen werden geopend toen ik het boek van Amber Albarda “Eet jezelf mooi, slank & gelukkig” onder mijn neus kreeg in 2010. Ik raakte bewust van mijn eetpatroon en de wetten van de natuur die samenhangt met het lichaam. Een verkeert dieet kan cruciaal zijn en is een afbraak van het lichaam. Vaak wordt men beperkt in het eten. Sommige laten je een teveel aan hoeveelheid Water drinken. Kortom een dieet is vaak uit balans en nooit compleet. Waarom? Omdat het vaak een van de essentieel 4 voedselgroepen mist die het lichaam nodig heeft, de zogeheten macronutriënten deze zijn; Eiwit, Complexe Koolhydraten en vetten. Al die (vermagerings) diëten die ons worden aangeboden, ze missen allen wel iets. Maar 1 ding is zeker, stop je en ga je weer over op je gewone eet patroon, kom je aan en met rente! Een dieet is vaak tijdelijk bijv. bij een ziekte. Een leefstijl is permanent. 

Maar ook hier, val je terug............

Wil je gewicht verliezen, denk dan verder dan alleen te willen afvallen. Regulier scheert meestal alles over 1 kam, een goede (orthomoleculaire) leefstijlcoach kijkt per individu en naar je klachten, samen gaan ze stap voor stap zorgen dat je de permanente (nieuwe) leefstijl weer in je systeem krijgt, jezelf gaat herprogrammeren. Dit valt zeker niet mee, maar is de motivatie daar, zeker haalbaar.

Maak jouw eigen website met JouwWeb