Slank van lijn

Afvallen betekend meer dan alleen een slanke lijn willen hebben, denk hierbij aan de rol van je organen Het is nooit te laat om een deze start te maken. Zoals Hippocrates ooit uitsprak laat uw voeding uw medicijn zijn, uw medicijn uw voeding”.  Richard de Leth zegt"het leven is niet maakbaar, maar wel stuurbaar, pak die macht".

 

Bronnen van deze site zijn o.a. Amber Albarda, drs. Richard de Leth van OERsterk, Ralph Moorman van de Hormoonfactor, Metabolic Balance en praktijk Natuurlijk Normaal

 

Iemand zei eens tegen mij, 'we moeten niet doorslaan in voeding'.

waarop ik reageerde, doorslaan, dus jij vindt wat er in de supermarkt verpakt en bewerkt te koop is normaal, alles vers wat de oermens en je voorouders aten, verse van het land en mes, nu doorslaan? Is het niet zo, wat we nu eten doorgeslagen is?

Toch gek heh, dat we hier nu anders tegenover staan en nu als vreemd wordt beschouwd of doorslaan gezien wordt. Gewoonweg omdat we er te ver vanaf zijn gedwaald en wat in de supermarkt, mcDonald en al die andere fastfood ketens als normaal zijn gaan beschouwen, dat wat ons juist ziek maakt.

Maar ach, hoor je dan, anders kan je niks meer eten. Of allerlei andere excuses om het tij niet te willen keren of onder ogen te komen. Kan me ook wel voorstellen, want we worden doodgegooid en verward gemaakt met wat wel goed is en wat niet. Het is ook best opletten geblazen welke trucs fabrikanten hebben om een product gezond te laten lijken. Een heel simpel foefje, "hoe verder van de natuur, hoe meer bewerkt, hoe slechter voor jou", easy toch, onthoud dat maar. Maar ook al bezit je nog zoveel kennis, als je motivatie er niet is, is het kansloos om je leefstijl aan te passen.

Het wordt ons ook niet meer geleerd en stellen onze kinderen hier ook bloot aan. Zou mooi zijn dat de start daar begint, bij je ongeboren kind. We zijn er zo ver van afgedwaald, dat we het juist onzin zijn gaan vinden, om (verse) groente - fruit, zuiver vlees, besjes, (rauwe) noten etc. te gaan eten. We zijn van oer-slank ook naar oer-vet gegaan, nou ja oer-vet, zeg maar modern-vet. 

We sporten ook eigenlijk niet normaal meer, "hardlopers zijn dood-lopers", zo luid het spreekwoord, toch zit er een kern van waarheid in, waarom? Omdat hardlopen vluchten is, ons lichaam genetisch gezien identiek is aan dat van een oermens, het toen functioneel was om na een situatie van gevaar extra energie te reserveren voor een volgende situatie van gevaar. Daarom slaan we nog steeds vet op na het doen van bijv. een cardiotraining. Onze lichaam is namelijk niet gemaakt voor een overdrive. Hoe zit dat? Klik hier

Eigenlijk leven we tegenwoordig in een omgekeerde piramide, dit komt met name door onze voedingscentrum die onder de vlag van de overheid en Unilever voert. We krijgen door het onnatuurlijke eetpatroon veel klachten zoals; (laaggradige) ontstekingen, hormoonklachten, gewichtstoename, darmklachten, burn-out etc. Ben jij benieuwd hoe je een andere wending kan geven aan je leefstijl, dat ook nog eens beter is voor het milieu, klimaatsverandering remmende is? Spit dan deze site door en of mijn blog.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb