Fabrieks misleiding
Worden we niet telkens voor de gek gehouden door instanties waarvan we denken dat ze het beste met ons voor hebben? Die moeten het toch wel weten, of niet? Denk aan ons voedingscentrum, de hartstichting, of de maag-, darm- en leverstichting. Maar eerlijk? De waarheid ligt vaak heel anders.
Hier is een mooi voorbeeld:
Blue Band Goede Start Bron Junglen Zwaan. 16 april 2018
De Maag Lever Darm Stichting adviseert darmpatiënten om Blue Band Goede Start brood te eten. Klinkt gezond? Nou, dat brood is allesbehalve natuurlijk (bron). Het is witbrood met kunstmatige vezels, bedacht door Unilever, en je vindt het alleen bij Albert Heijn. Dit brood zit vol e-nummers, gehydrogeneerde plantaardige vetten en twijfelachtige aroma’s. AH geeft aan dat het binnen een maand op moet. Is dat vanwege al die e-nummers? Het brood dat ik zelf bak blijft hooguit 5 dagen goed. Toeval? Meer hierover lezen (bron).
En nu je dit weet, verbaast het je nog dat steeds meer mensen ziek worden? Wie hebben hier voordeel aan? Juist, de supermarkten en Unilever. Vind je ook niet dat je vertrouwen op deze manier flink wordt beschadigd? Wil je weten waar je op kunt letten tijdens je boodschappen? Check het hier.
Dus waarom niet overstappen naar een natuurlijke leefstijl? De natuur heeft alles al voor je geregeld, je hoeft alleen maar de weg ernaartoe terug te vinden.
Wat staat er nou eigenlijk op dat etiket? Veel ‘standaard’ diëtisten raden vaak light producten aan, halfvolle spullen, minder vet. Maar wacht even, je hebt toch gelezen dat we dat juist beter kunnen laten staan? Waarom? Simpel: hoe meer eruit gehaald wordt, hoe meer bewerkt het is, en hoe slechter het voor ons is.
Maar wat betekent het echt als er bijvoorbeeld “0% vet” op een etiket staat? Klik dan even hier.
Wil je weten wat de 15 meest voorkomende trucs zijn op voedseletiketten? Klik dan hier.
Ga op een avontuurlijke “supermarkt safari” en ontdek wat er allemaal te vinden is. Klik hier om meer te lezen.
Alles gelezen? Dan weet je: doe je lichaam een plezier en kies voor volwaardige producten. Laat (transvetten) lekker achterwege en ga voor roomboter (liefst biologisch of rechtstreeks van de boer).
Wil je nog meer weten over roomboter? Klik hier en hier. Benieuwd wat Richard de Leth te zeggen heeft over margarine? Check de YouTube VODCAST!
#misleiding, #voedingscentrum, #hartstichting, #etiket, #AH
Maak jouw eigen website met JouwWeb